torsdag 21 juni 2012

Lär dig känna igen sängkläder av hög kvalitet


Couture kollektionen Riviera lilies från Millefeuille i 600 TC bomullsatäng med  broderier och hålsöm

Det finns många olika typer av sängkläder att välja mellan och som konsumment är det ibland svårt att veta vilka som är bäst att köpa. Många tillverkare gör reklam för att deras sängkläder är tillverkade i Egyptisk bomull och de menar att det visar på hög kvalitet. Då kan det vara bra att känna till att det finns hela 26 olika graderingar av egyptisk bomull varav endast de högsta står för den bästa kvaliteten. För att hamna i de högsta graderingarna så måste bomullen förutom att den kommer från Egypten bestå av långa fina bomullsfibrer. I alla Millefeuilles produkter använder vi bomull av den högsta kvaliteten och den vävs på ett sätt som gör tyget mycket mjukt, bekvämt och hållbart.

Vårt favoritmaterial som vi oftast använder i de flesta av våra produkter är bommullssatäng. Detta tyg är vävt med fyra trådar över och en under jämfört med andra bomullstyger som är vävt med en tråd över och en under. satängvävnad gör tyget extra glansigt och mjukt. Vi behandlar även alla våra tyger med en teknik som kallas merserisering vilket innebär att trådarna i tyget får en extra lyster och blir mer hållbara. Detta medför att tyget blir än mer glänsande och långlivat.

Om du är osäker på kvaliteten på de sängkläder du funderar på att köpa så är ett tips att föra handen över dem. Om de då känns mjuka och sköna så är det en indikation på en bra kvalitet. Detta är en anledning till att det nu går att beställa ruckel er från Millefeuille för de av er som gärna vill känna på tyget innan ni köper. Jag kan verkligen rekommendera er att beställa sådana prover och det är naturligtvis kostnadsfritt.

Även trådtätheten hos tygerna är en viktig faktor men bara om tygkvaliteten och vävningen håller högsta kvalitet eftersom de är viktigare faktorer för ett riktigt bra tyg. Om så är fallet så är trådtätheten intressant att titta på. De bättre tygerna har en trådtäthet från 300 och uppåt och när man kommer över 500 har man nått en riktig toppkvalitet.

Varma midsommarhälsningar Annelie www.millefeuille.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar